Lee Harvey Oswald, adevăratul ucigaş al lui Kennedy ?

Lee Harvey Oswald, adevăratul ucigaş al lui Kennedy ?

Lee Harvey Oswald, adevăratul ucigaş al lui Kennedy ? Oficial, Lee Harvey Oswald este asasinul președintelui american John Kennedy. Senatorul Richard Russel, membru al comisiei Warren care a anchetat cauzele morții președintelui, a făcut declarații surprinzătoare, în anul 1970. El a declarat, nu am spus adevărul în cadrul comisiei.

Lee Harvey Oswald a fost considerat un dezaxat care l-a asasinat solitar pe președintele Kennedy. Șeful FBI, Edgar Hoover l-a prezentat ca fiind un pro-comunist care simpatizează cu URSS și Cuba. Nu toți americanii au fost de acord cu afirmațiile lui Hoover. A fost lansată ipoteza că Oswald ar fi fost agent CIA sau FBI.

LEE HARVEY OSWALD, O ISTORIE CONTROVERSATĂ
La două luni de la moartea tatălui său, în 18 octombrie 1939, venea pe lume Lee Harvey. Era cel de al treilea fiu al Margueritei Claverie Oswald. Până în anul 1952, Lee Harvey trăiește alături de familia sa în Fort Worth, Texas. În august 1952, familia se mută în apropiere de New York.

Ca elev, rezultatele au fost catastrofale, el frecventa școala foarte puțin. Începând cu vârsta de 13 ani, încep contradicțiile cu privire la biografia sa. În timp ce el frecventa școala din Pic John, el figura și la o școală din Bronx.

Lee Harvey Oswald, adevăratul ucigaş al lui Kennedy ?
Lee Harvey Oswald, adevăratul ucigaş al lui Kennedy ?

La un examen medical efectuat în anul 1952, în fișa sa medicală este consemnat că avea înălțimea de 1,34 metri, fiind sub media vârstei pe care o avea. Trei luni mai târziu, în fișa sa medicală era consemnat că avea o înălțime de 1,62 metri. Anchetatorii cazului Oswald au susținut că este imposibil o astfel de creștere în trei luni.

Citeşte şi :  Artefacte care nu ar trebui să existe (3/3)

Cercetătorul Jack White a susținut că avem de-a face cu doi Oswald. El a fost primul care a introdus în această ecuație factorul CIA. El a descoperit că doi copii cu aceeași identitate au trăit în două locuri diferite. În anul 1959, Oswald, pentru că vorbea curent limba rusă, a fost racolat de serviciile de spionaj și trimis în URSS. Ciudat este faptul că în acea perioadă, un tânăr cu numele de Lee Harvey Oswald a frecventat o școală din Dakota de Nord. Profesorii și elevii acelei școli și-au amintit de elevul Oswald.

În arhivele CIA a fost descoperit un dosar cu titulatura Lee Henry Oswald, clasificat 201. Numărul 201 semnifică faptul că Oswald era agent CIA. În anul 1958, Oswald a fost reperat în Tokyo, unde avea o iubită agent KGB. În anul 1959, CIA îl trimite la o școală specială pentru a-și perfecționa limba rusă.

În octombrie 1959, Oswald ajunge în URSS. Pentru că autoritățile sovietice îi refuză posibilitatea de a rămâne o perioadă mai lungă în URSS, Oswald are o tentativă de sinucidere, își taie venele, într-o cameră dintr-un hotel moscovit. În mod misterios, dispare din spitalul unde era internat și revine după o lună. La mâini nu prezenta nicio cicatrice care să amintească de tentativa de sinucidere.
În ianuarie 1960, transfugul Oswald obține viza de ședere în URSS și se angajează într-o uzină de electronice din Minsk. În paralel, Oswald frecventa un institut de limbi străine care aparținea de KGB.

În anul 1960, o cunoaște pe Marina, cu care se va căsători, iar în anul 1962, va avea o fiică. Marina era botezată de un important colonel KGB.
În anul 1962, cuplul decide să revină în SUA. La sosirea lor, cei doi sunt preluați de CIA.

Citeşte şi :  Straniul complex megalitic de la Carnac

Pentru 200 de dolari pe săptămână, Oswald acceptă să lucreze pentru FBI ca informator. La scurt timp, familia Oswald se mută în Dallas, unde, Oswald intră în contact cu membrii organizației numite Rușii albi din Dallas. La scurt timp, își comandă o armă Carcano. Arma a fost comandată în Chicago, cu mențiunea că este agent FBI.

În același timp, Oswald frecventa Cuban Revolutionnary Council, creat de CIA. După atentatul în urma căruia președintele Kennedy a murit, Oswald este arestat și la scurt timp, este împușcat de Jack Ruby, un patron de restaurant, despre care s-a spus că avea legături cu Mafia americană.

Oswald este înmormântat în cel mai mare secret de reprezentanți CIA. În anul 1981, cadavrul lui Oswald este deshumat, ca urmare a unor cereri de reluare a anchetei. Cadavrul nu corespundea datelor din momentul efectuării autopsiei din anul 1963. În anul 1963, în timpul autopsiei, craniul a fost secționat, iar un incisiv era lipsă. Cadavrul deshumat nu prezenta aceste date.

 

Leave a Reply

2012en