Subscribe to RSS

10 seriale despre cele Două Războaie Mondiale pe care ar trebui să le vezi

10 seriale despre cele Două Războaie Mondiale pe care ar trebui să le vezi.Pe lângă numeroasele filme ce au fost realizate despre războaiele mondiale din secolul trecut, diferiţi regizori au optat pentru prezentarea poveştilor şi istoriilor din acele vremuri tulburi prin intermediul mini-seriilor TV. Vă prezentăm mai jos o listă consultativă ce cuprinde 10 titluri. Fiecare mini-serie prezentată nu are mai mult de 10 episoade şi veţi remarca, probabil, efortul diferitelor ţări de a-şi omagia eroii prin intermediul media. Poate nu ar strica şi o mini-serie autohtonă.

10 seriale despre cele Două Războaie Mondiale pe care ar trebui să le vezi

10 seriale despre cele Două Războaie Mondiale pe care ar trebui să le vezi

1. Band of Brothers - Camarazi de război (SUA, Marea Britanie, 2001)

Produs în anul 2001 de către maestrul filmelor de război, Steven Spielberg, în colaborare cu Tom Hanks şi Stephen E. Ambrose (autorul bestsellerului cu acelaşi nume), “Camarazi de război”, a rămas în memoria colectivă ca fiind unul dintre cele mai bune (dacă nu, chiar cel mai bun!) produs cinematografic de război, creat vreodată.

Mini-seria descrie pe parcursul a 10 episoade, cu o durată de aproximativ o oră fiecare, povestea soldaţilor americani, componenţi ai Companiei E (Easy), Divizia 101 Paraşutişti, a Statelor Unite ale Americii. Acţiunea se desfăşoară, în principal, pe câmpurile de luptă din Europa, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Poate că primul film al mini-seriei pare puţin mai plictisitor, restul episoadelor sunt adevărate istorii, ecranizate într-un mod excepţional.

Repurtând un imens succes cu filmul “Salvaţi soldatul Ryan”, Steven Spielberg şi Tom Hanks, apelează la memoriile şi amintirile veteranilor de război pentru realizarea impresionantului serial. De altfel, o bună parte din echipa de producţie, alături de cei mai mulţi actori, au interacţionat des în realizarea filmelor cu veteranii americani pentru a putea reda căt mai autentic realitatea. Pe veteranii Companiei Easy îi puteţi vedea, de obicei, povestind la începutul fiecărui episod.

Citeşte şi :  Operațiunea Highjump

Din distribuţia numeroasă fac parte şi Damian Lewis (îl recunoaşteţi, desigur, şi din serialul “Homeland”), Michael Fassbender (“Inglourious Basterds”, “X-Men” sau “Assasin’s Creed”), David Schwimmer (serialul “Friends”) sau chiar Tom Hardy (“The Revenant”, “Mad Max: Fury Road”).

2. The Pacific - Pacific (SUA, Australia, 2010)

Realizată de aceeaşi cineşti, Steven Spielberg şi Tom Hanks, după aceeaşi reţetă folosită şi la “Camarazi de război”, mini-seria de 10 episoade prezintă, de data aceasta, aventurile puşcaşilor marini americani pe câmpul de luptă din Pacific. Lansat după 9 ani de la premiera serialului anterior, “Pacific” utilizează mult mai efectele speciale iar personajele principale se reduc.

Uşor redundant în privinţa cadrelor naturale redate (cum era de aşteptat, de altfel), serialul rămâne totuşi, un reper important pentru producţia cinematografică de război.

3. Unsere Mütter, unsere Väter – Generation War (Germania, 2013)

Producţia germană cuprinde 3 episoade (aproximativ 1h şi 30’ fiecare) realizate excepţional, ce descriu povestea a 5 prieteni din Berlin, ce trebuie să supravieţuiască războiului. În anul 1941, aceştia aleg să se despartă, unii alegându-şi drumul pe care doresc să-l urmeze, alţii forţaţi de împrejurări.

Într-un cadru ostil din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, descris amănunţit şi extrem de realistic de regizorul seriei, viaţa celor 5 prieteni este semnificativ schimbată.

Fără a intra în detalii, amintim doar că personajele principale sunt: fraţii Winter, Wilhelm (militar de carieră, naratorul poveştilor şi îndrăgostit de Charlotte) şi Friedhelm (un tip pasionat de literatură şi prea puţin de razboi, trimis să lupte frontul de est), Charlotte (viitoare asistentă medicală), Viktor Goldstein (evreu la origine ce încearcă să scape de deportările către lagărele de muncă şi iubitul Gretei) şi Greta (proprietara unui bar din Berlin, cu un simţ artistic dezvoltat şi iubita lui Viktor).

Acţiunea intensă, captivantă şi conflictele psihologice prin care trec personajele principale fac din această mini-serie o producţie cinematografică de neratat!

Citeşte şi :  Istoria interzisă a omenirii. Conspiraţiile care au schimbat lumea.

4. Our World War (Marea Britanie, 2014)

Prezentată sub forma a trei episoade, seria britanică propune publicului o abordare modernă în realizarea filmelor de război, în special, prin muzica difuzată. Cele trei episoade sunt extrem de intense, umorul negru britanic este prezent iar cadrele şi scenele prezentate sunt foarte realistice, de multe ori camera de filmare, fiind montată chiar pe actori.

Personajele principale sunt soldaţi ai trupelor britanice din Primul Razboi Mondial iar întreaga producţie este creată de BBC.

5. The Passing Bells (Marea Britanie, Polonia, 2014)

Un alt serial marca BBC, “The Passing Bells”, spune povestea celor 5 ani de conflict din timpul Marelui Război, văzută prin ochii a doi tineri soldaţi combatanţi: britanicul Thomas şi germanul Michael.

Pe durata celor 5 episoade sunt prezentate, de cele mai multe ori în paralel, evenimente din vieţile celor doi soldaţi inamici. În diferite momente, cei doi ajung să interacţioneze, conferindu-i serialului un puternic accent emoţionant şi dramatic.

6. ANZAC Girls (Australia, 2014)

Extrem de importante, poveştile femeilor eroine care au fost implicate în timpul celor două războaie mondiale, au fost mai deloc mediatizate sau ecranizate. Pe parcursul celor 6 episoade veţi putea empatiza alături de asistentele medicale ce au însoţit trupele ANZAC (Corpul de armată autralian şi nouă-zeelendez) în Primul Război Mondial, în luptele de la Gallipoli şi din Frontul de Vest.

7. Resistance (Franţa, 2014)

Mini-serialul francez descrie povestea tinerei Lili, de doar 17 ani, care se alătură rezistenţei franceze. Acţiunea are loc în anul 1940, în Parisul ocupat de nazişti. Serialul a fost lansat în 2014 pentru a celebra 70 de ani de la eliberarea Parisului de către aliaţi iar din distribuţie face parte şi actriţa româncă, cunoscută pentru filmul “După dealuri”, Cristina Flutur.

Citeşte şi :  O nouă teorie despre catastrofa de la Cernobîl

8. In Vlaamse Velden – Pe câmpurile Flandrei (Belgia, 2014)

Producţia belgiană se concentreză pe toată durata celor 10 episoade, în principal, pe aspecte din viaţa familiei belgiene Boesman din timpul Primului Război Mondial. Accentul este pus, în principal, pe experienţele trăite de fiica soţilor Boesman, Marie, o adolescentă de doar 15 ani.

Acţiunea are loc pe parcursul a 4 ani, 1914-1918, şi descrie cu multiple detalii viaţa famiilor belgiene din timpul Marelui Război.

9. Gallipoli (Australia, 2015)

Lansat la centenarul faimoasei campanii de la Gallipoli (Canakkale, în turcă – strâmtoarea Dardanele), serialul ce cuprinde 7 episoade (45 de minute, fiecare), spune povestea a patru tineri soldaţi australieni ce se înrolează în trupele ANZAC (Corpul de armată autralian şi nouă-zeelendez), participând la luptele purtate în timpul Primului Război Mondial. Luptele au loc, după cum o spune şi numele serialului, în Peninsula Gallipoli din Imperiul Otoman.

Printre puţinele seriale despre Primul Război Mondial, “Gallipoli” reuşeşte cu succes să recreeze atmosfera din tranşeele luptelor purtate în peninsula otomană.

Pe actorul principal, Kodi Smit-McPhee, îl puteţi regăsi şi în extraordinarul film “The Road – Drumul”, ecranizare a romanului omonim a celebrului Cormac McCarthy (cunoscut, la rândul lui, printre alte, şi pentru romanul ecranizat “No country for old men – Nu există ţară pentru bătrâni”).

10. Deadline Gallipoli (Australia, 2015)

O altă producţie australiană ce evocă Primul Război Mondial, “Deadline Gallipoli” prezintă povestea a trei jurnalişti ce însoţesc trupele aliate în campania din peninsula otomană şi care trebuie să relateze “celor de acasă” evenimentele petrecute. Cele două părţi ale seriei evidenţiază perspectiva jurnalistului de război care este împiedicat să-şi desfăşoare activitatea de cenzura şi orgoliul comandanţilor militari.

Mini-serialul puncteză puţin şi la distribuţie, Sam Worthington, cunoscut din “Avatar”, “Hacksaw Ridge” sau “Everest”, fiind prezent.

 

0 comments

Leave a Reply

2012en

Other articlesgo to homepage

Operațiunea Highjump

Operațiunea Highjump(0)

Operațiunea Highjump.În 1946-1947, amiralul Richard E. Byrd a condus 4000 de militari din SUA, Marea Britanie și Australia într-o invazie a Antarcticii numită Operațiunea Highjump, crezând că vestitele submarine naziste, lideri de top și trupe militare s-ar ascunde acolo. Această operațiune nu poate fi negată. Dar, acea parte a poveștii care rareori se spune, cel

 
Iisus nu a existat niciodată! Este doar o invenţie

Iisus nu a existat niciodată! Este doar o invenţie(0)

Iisus nu a existat niciodată! Aceasta este concluzia unui nou studiu, în care au fost cercetate 126 de texte antice, realizat de o echipă de specialiști biblici. Afirmația că Iisus, figura mesianică din centrul celei mai mari religii din lume, creștinismul, nu a existat niciodată cu adevărat nu este una străină sau bizară. Această teorie

 
Apocalipsa. Extraordinar documentar color despre Primul Război Mondial

Apocalipsa. Extraordinar documentar color despre Primul Război Mondial(0)

Apocalipsa. Acest extraordinar documentar color despre Primul Război Mondial a fost realizat de francezi și difuzat pe Național Geografic, filmul documentar, format din 5 episoade, are nota 9 pe IMDB. Imaginile sunt reale, filmate înainte și în timpul Primului Război Mondial. Apocalipsa. Extraordinar documentar color despre Primul Război Mondial Faptul că autorii au colorizat imaginile

 
Gura Iadului din Siberia

Gura Iadului din Siberia(0)

În anul 1960, cercetătorii sovietici începeau forările în Siberia. Proiectul era unul grandios. Se dorea ca săpăturile să ajungă la o distanță cât mai mare, pentru a se studia misterioasa lume de sub picioarele noastre.Forările s-au desfășurat câțiva ani și s-a ajuns la adâncimea de 14,4 km. Specialiștii au încercat să continue forarea însă, burghiul

 
Biserica Suediei le cere preotilor sa nu se mai refere la Dumnezeu cu „El” si „Domn”

Biserica Suediei le cere preotilor sa nu se mai refere la Dumnezeu cu „El” si „Domn”(0)

Biserica Suediei isi indeamna clericii sa foloseasca termenul „Dumnezeu”, neutru din punctul de vedere al genului, atunci cand se refera la divinitate, in locul unor cuvinte ca „El” sau „Domnul”. Decizia a fost luata joi, in urma unei intruniri de opt zile a consiliului decizional, format din 251 de membri, si va intra in vigoare

 
read more
banner

Abonare

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Contacts and information

Social networks

Most popular categories

Buy This Theme
© 2011 Gadgetine Wordpress theme by orange-themes.com All rights reserved.
%d blogeri au apreciat: