Subscribe to RSS

Biserica Suediei le cere preotilor sa nu se mai refere la Dumnezeu cu „El” si „Domn”

Biserica Suediei isi indeamna clericii sa foloseasca termenul "Dumnezeu", neutru din punctul de vedere al genului, atunci cand se refera la divinitate, in locul unor cuvinte ca "El" sau "Domnul".

Decizia a fost luata joi, in urma unei intruniri de opt zile a consiliului decizional, format din 251 de membri, si va intra in vigoare pe 20 mai, anunta The Telegraph.

Aceasta este una dintre masurile adoptate de Biserica evanghelica luterana in scopul modernizarii regulamentului privind desfasurarea serviciului divin.

In deschiderea slujbei, preotii pot folosi formula traditionala "Tatal, Fiul si Duhul Sfant" sau o pot inlocui cu expresia "In numele lui Dumnezeu si a Sfintei Treimi".

Biserica Suediei le cere preotilor sa nu se mai refere la Dumnezeu cu "El" si "Domn"

Biserica Suediei le cere preotilor sa nu se mai refere la Dumnezeu cu "El" si "Domn"

Sunt introduse optiuni neutre din punctul de vedere al genului si pentru alte parti ale liturghiei.

Biserica Suediei este condusa de arhiepiscopul Antje Jackelen, care a devenit in 2013 prima femeie arhiepiscop din Suedia.

"Din punct de vedere teologic, stim ca Dumnezeu nu se supune regulilor noastre de stabilire a genului. Dumnezeu nu este uman", a spus arhiepiscopul Jackelen pentru agentia nationala de stiri TT.

Pe de alta parte, Christer Pahlmblad, profesor de teologie asociat la Universitatea Lund, sustine ca decizia "submineaza doctrina Sfintei Treimi si relatia cu celelalte biserici crestine".

"Nu este o miscare prea inteligenta daca Biserica Suediei devine cunoscuta ca una care nu respecta mostenirea comuna a teologiei", a spus Pahlmblad pentru ziarul Kristeligt Dagblad.

Biserica Suediei are 6,1 milioane de membri, intr-o tara cu 10 milioane de locuitori.

 
Citeşte şi :  Politrucul Mihail Sadoveanu a refuzat operele donate de Brâncuşi . Acum vrem sa platim milioane doar pentru o piesa !

0 comments

Leave a Reply

2012en

Other articlesgo to homepage

Iisus nu a existat niciodată! Este doar o invenţie

Iisus nu a existat niciodată! Este doar o invenţie(0)

Iisus nu a existat niciodată! Aceasta este concluzia unui nou studiu, în care au fost cercetate 126 de texte antice, realizat de o echipă de specialiști biblici. Afirmația că Iisus, figura mesianică din centrul celei mai mari religii din lume, creștinismul, nu a existat niciodată cu adevărat nu este una străină sau bizară. Această teorie

 
10 seriale despre cele Două Războaie Mondiale pe care ar trebui să le vezi

10 seriale despre cele Două Războaie Mondiale pe care ar trebui să le vezi(0)

10 seriale despre cele Două Războaie Mondiale pe care ar trebui să le vezi.Pe lângă numeroasele filme ce au fost realizate despre războaiele mondiale din secolul trecut, diferiţi regizori au optat pentru prezentarea poveştilor şi istoriilor din acele vremuri tulburi prin intermediul mini-seriilor TV. Vă prezentăm mai jos o listă consultativă ce cuprinde 10 titluri.

 
Politrucul Mihail Sadoveanu a refuzat operele donate de Brâncuşi . Acum vrem sa platim milioane doar pentru o piesa !

Politrucul Mihail Sadoveanu a refuzat operele donate de Brâncuşi . Acum vrem sa platim milioane doar pentru o piesa !(0)

Brancusi si-a donat operele Romaniei. Incredibil, politrucul Mihail Sadoveanu a refuzat operele donate de Brâncuşi. Comisia care s-a ocupat de investigarea operelor a fost coordonată de o fostă ţesătoare şi un fost tipograf În anul 1951, Constantin Brâncuşi hotărăşte să doneze statului român lucrările aflate în atelierul său de la Paris. El spera, astfel, că

 
Scoţienii adevăraţi nu poartă nimic pe sub kilt

Scoţienii adevăraţi nu poartă nimic pe sub kilt(0)

Scoţienii adevăraţi nu poartă nimic pe sub kilt. Adevarat sau fals ? Numai un scoţian ar putea desluși problema – care ţine, în fond, de preferinţele personale ale purtătorului (cu toate că tradiţia așa spune!). Un pas înapoi prin istoria kiltului ne poate ajuta, în schimb, să înţelegem mai bine alte aspecte din istoria acestui

 
read more
banner

Abonare

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Contacts and information

Social networks

Most popular categories

Buy This Theme
© 2011 Gadgetine Wordpress theme by orange-themes.com All rights reserved.
%d blogeri au apreciat: