Subscribe to RSS

Lacul „extraterestru” din Canada

Aflat în apropierea localității Osoyoos din Columbia Britanică (Canada), Lacul Pătat este, fără îndoială, una dintre cele mai ciudate ape stătătoare de pe mapamond. Prin aspectul său, pare să fie o parte a unui decor de pe o altă planetă. Fie că este văzut de sus ori de la nivelul solului, într-o anumită parte a anului acest lac oferă imagini nepământene!

Fiind un lac cu aspect neobișnuit, este de bănuit, încă de la prima vedere, că apa sa are proprietăți speciale. Este vorba despre un lac al cărui conținut de săruri este cu mult peste medie. Printre acestea se află la un nivel foarte mare sulfatul de magneziu, precum și sulfații de sodiu și de calciu. În cantități mai mici au fost identificate elemente precum titanul și argintul.

 

În sezonul estival, o mare parte din apa lacului se evaporă și în urmă rămân „pete” mari, ce reprezintă adâncituri de variate culori, pline cu apă bogată în săruri minerale. Caracteristicile fiecărei pete (ochi de apă) vor fi determinate de către substanța predominantă, rămasă în urmă după evaporarea celei mai mari părți din apa lacului.

Lacul extraterestru din Canada

Lacul extraterestru din Canada

Pe durata Primului Război Mondial, o parte dintre mineralele din Lacul Pătat au fost extrase, deoarece erau utilizate în fabricarea munițiilor livrate militarilor. În fiecare zi, muncitorii chinezi desfășurau o muncă dificilă, extrăgând până la o tonă de materie primă, ce era trimisă, apoi, la fabricile de muniție aflate în estul Canadei.

 

Pentru băștinașii amerindieni din Valea Okanagan, bizarul lac era cunoscut sub numele de Kliluk, fiind considerat un loc sacru. De aceea, exploatarea substanțelor pe care le conține în scop comercial a generat proteste puternice ale populației native.

Citeşte şi :  Vampirii energetici chiar există

Amerindienii știu, de secole, că atât apa Lacului Pătat, cât și nămolul său posedă virtuți tămăduitoare, având, în opinia lor, capacitatea de a vindeca sau ameliora numeroase afecțiuni sau stări de disconfort de tip dureros. O poveste de demult spune că după ce s-au luptat pe viață și pe moarte într-un război de durată, două triburi ai căror membri se urau cumplit au ajuns la un armistițiu doar pentru ca ambele tabere să își poată trata răniții cu apa Lacului Pătat.

Lacul extraterestru din Canada

Lacul extraterestru din Canada

 

Vreme de câteva decenii Lacul Pătat a fost deținut de către o anume familie Smith. În urmă cu aproape 40 de ani, membrii acestei familii plănuiau ca pe țărmurile lacului să costruiască un centru balnear, spre disperarea comunității amerindiene, care considera că lacul trebuia să rămână așa cum l-a lăsat Creatorul. Vreme de două decenii, reprezentanții populației native au negociat cu investitorii dornici să își vadă buzunarele doldora și, în urmă cu 16 ani, și-au atins scopul, reușind să-și recupereze lacul, prin cumpărare, achitând o sumă consistentă.

Dacă Lacul Pătat își mai păstrează și astăzi aspectul unic, specific, parcă, unei alte lumi, acest lucru este datorat în cea mai mare parte perseverenței și hotărârii amerindienilor din populația Okanagan – care a viețuit mii de ani pe țărmurile acestei ape stătătoare, în armonie cu Natura și în respect față de minunățiile sale.

 

0 comments

Leave a Reply

2012en

Other articlesgo to homepage

Vampirii energetici chiar există

Vampirii energetici chiar există(0)

Vampirii energetici chiar există.Un nou studiu, realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Bielefeld, demonstrează că atât planetele, cât și oamenii, pot extrage sau fura energie de la semenii lor. Această constatare, spun experții, ar putea avea un impact major asupra viitorului bioenergiei și a modului în care o înțelegem. Cu atât mai

 
Mai multe cutremure pe Terra în 2018

Mai multe cutremure pe Terra în 2018(0)

Mai multe cutremure pe Terra în 2018 .Doi cercetători americani au efectuat un studiu statistic asupra cutremurelor de mare intensitate din trecut, ajungând la concluzia că în anul 2018 numărul cutremurelor de mare intensitate ar putea să crească, în corelaţie cu încetinirea rotaţiei Pământului.Cutremurele de mare intensitate distrug oraşe şi curmă multe vieţi. La ora

 
În ultimii 27 de ani, populaţia de insecte zburătoare a scăzut cu 75%

În ultimii 27 de ani, populaţia de insecte zburătoare a scăzut cu 75%(0)

În ultimii 27 de ani, populaţia de insecte zburătoare a scăzut cu 75%. Această scădere ar putea provoca probleme ale polenizării şi a lipsei de hrană pentru alte animale, afirmă specialiştii. Noile informaţii sugerează că, din totalul populaţiei de insecte zburătoare, 75% au suferit un declin în ultimii 27 de ani. Conform Futurism, până în

 
Crater uriaş apărut în Brazilia

Crater uriaş apărut în Brazilia(0)

Cu mare surprindere, cetățenii unei localități liniștite din Brazilia au constatat că, subit, în mijlocul unei plantații de soia s-a format un „crater” imens. O groapă de o adâncime și lărgime înfricoșătoare. Diametrul gropii este de aproape 20 de metri, în vreme ce adâncimea sa nu a fost încă determinată. Cavitatea apărută din senin are

 
O nouă teorie despre catastrofa de la Cernobîl

O nouă teorie despre catastrofa de la Cernobîl(0)

A apărut o nouă  teorie despre catastrofa de la Cernobîl. În 1986, centrala nucleară  nordul Ucrainei a devenit locul celui mai mare accident nuclear din istorie, unde unul dintre cele patru reactoare a explodat. S-a crezut multă vreme că accidentul a fost determinat de o explozie a aburului. Acum, un nou studiu spune altceva. Câteva

 
read more
banner

Abonare

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Contacts and information

Social networks

Most popular categories

Buy This Theme
© 2011 Gadgetine Wordpress theme by orange-themes.com All rights reserved.
%d blogeri au apreciat: